Maatschappelijke projecten

12 augustus 2018 – Indie-herdenking in Linschoten 

Op 12 augustus zal er in Linschoten een bijeenkomst zijn waarbij het einde van de Japanse Bezetting zal worden herdacht. 

Let’s sit down – Linschoten .We openen de avond met koffie/thee en spekkoek/kelepon, waarna dhr Roozenbeek de geschiedenis van de vroegere kolonie zal uitleggen.

Een foto/filmpresentatie zal de bezoekers meer informeren over de contractpensions, waar veel Nederlands-Indische families in terecht kwamen toen ze in Nederland arriveerden.

Vervolgens zullen enkele dorpsgenoten aan de hand van een voorwerp een verhaal vertellen dat zij hebben meegemaakt in Nederlands-Indië/Indonesië.

-Ewoud Molleman vertelt over zijn grootmoeder Madelon Székely-Lulofs. Zij schreef oa het boek Rubber ; een roman over de hoogtij van de rubberplantages. Deze film is 8 augustus te zien www.kijkbijons.nl.
-Linda Hartung is geboren in Bandoeng en draagt een gedicht van een familielid voor
– Warno (1978) en Rakna Ruting (1975) zijn beiden geboren in Djakarta
– Tony Simon is geboren in Bandoeng

Het Trefpunt ( Jacob Barneveldstraat 17 in Linschoten) is open vanaf 20.00 uur . We starten om 20.15 uur.
De toegang is gratis.

 

Krantenartikel in de Zenderstreeknieuws 15-08-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 Januari 2019  – Taalcafé Samentaal in Oudewater

Muzikale bijeenkomst met trommelworkshops op darbuka/tabla en marstrommel; van  dabke tot de debutantenmars. Deze workshop is tot stand gekomen met de hulp van 2 maatschappelijke stagiaires: Jisse Silfhout en Leilani Scheerder van College de Heemlanden uit Houten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darbouka en drumband ritmes tijdens Taalcafé

De organisatie  was verrast door het grote aantal gasten (ongeveer 40) van het Taalcafé.  Na een korte inleiding over de darbuka, doumboek of tabla (vaastrommel) liet ik de deelnemers luisteren naar Turkse, Marokkaanse, Egyptische en Syrische muziek.  Al snel herkende enkelen het ritmepatroon dat gespeeld word op de darbuka in de diverse landen. Ik gaf er Nederlandse ritmewoorden bij  (ik ben een geelbuik) en de sfeer zal er lekker in.   De overgang naar de Hollandse drumband was toen niet zo moeilijk meer en in no-time werd de debutantenmars getrommeld (compleet met tambour-maitre). Uiteindelijk dansten deelnemers en vrijwilligers gezamenlijk de Syrische dabke.

Artikel in de Zenderstreeknieuws

 

 

 

 

Artikel in de IJsselbode