DHZ Drumband

 

 

Doe-het-zelf drumband

 

Verras een jarige, bruidspaar, een heel dorp met een optreden van de DHZ-drumband. Prima alternatief voor het brengen van een aubade aan een jarige, een opening van een festival, winkel of nieuw kantoorpand, binnenhalen van een avondvierdaagse  of als bedrijfsuitje.

Deze workshop is ontstaan, omdat ik door een plaatselijke theatervereniging werd gevraagd mee te werken aan de musical “Omhoog die stok” van Hetty Heitink. De spelers leerde ik echt trommelen/marcheren en hadden hier zo veel plezier in, dat ik het opnam in mijn workshop-programma.

Binnen 2 uur heb ik van een groep vrienden, familieleden, kennissen, collega’s een hechte drumband gemaakt die gekleed in uniformen een rondgang kunnen maken door uw dorp of stad. Enkele ritmes van de Debutantenmars worden aangeleerd op marching-drums, een echte overslag/ grote trom en 2 pauken. Een tamboer-maitre en majorettes maken de drumband compleet. Een vergunning of meldingsformulier zal worden aangevraagd bij de gemeente waar de workshop zal plaatsvinden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Oefenen drumband - 029

 

Hoe gaan we dat doen ?

  1.     Stokkentechniek
  2.     debutantenmars spelen
  3.     leren marcheren (zonder trommels)
  4.     uniformen passen en trommels omhangen
  5.     marcheren in vol ornaat
  6.     aandacht voor de tamboer-maitre en majorettes
  7.     opstellen voor een rondgang door het dorp of stad

      Maximaal aantal deelnemers : 30