21 Mei 2022 Ontmoetingsfestival Linschoten

Op zaterdag 21 mei organiseren Stichting Wegwijs samen met Nico van Asdonck (percussie) en Helga Huisjes (zang en gitaar) een muziekavond voor iedereen. We starten de avond met een percussie-sessie en na een pauze met koffie/thee en iets lekkers gaan we samen zingen (koor erbij). De avond eindigt met een merengue workshop op Senegalese muziek (docteur Nico) en als er dan nog energie over is dansen we dat eruit met een Syrische dabke dans. Het Museum of Humanity uit Zaandam (fotograaf Ruben Timman) verzorgt  een pop-up foto-expositie met prachtige portretten. Voor , tijdens en na de workshop zijn deze te bezichtigen en kun je het verhaal achter de geportretteerde personen ontdekken.  

Percussie. (Van Linschoten tot Banjul (Gambia)

Tijdens mijn autorit naar Gambia ontmoette ik diverse personen met wie ik door middel van muziek mooie momenten meemaakte. De trommels die ik toen bespeelde neem ik mee en leer ik de deelnemers te bespelen. Marstrommels, cajons, darbuka’s en djembé’s neem ik mee naar de Tol.

Zang (Koor erbij)

Samen zingen geeft energie en ontspanning. Aan de hand van een liedjesboek mogen de gasten per tafel een lied uitzoeken. Helga en Nico zullen hen vervolgens (akoestisch) begeleiden bij de uitvoering. Selvera’s, Rob de Nijs, Tante Lien, Jan Rot, Bob Dylan, Adele, Pink, Ed Sheeran en John Legend staan oa op de lijst.

Koffie/thee en versnaperingen

Voor de deelnemers is er koffie/thee en  we vragen aan de gasten of zij zelf ook iets lekkers mee willen nemen.  Hiervoor kunt u contact opnemen met Nico (info@pinda-saus.nl)

Wat beweegt jou (dans)

Als we hebben getrommeld, gezongen en kennis hebben gemaakt met elkaar kunnen we net zo goed ook gaan dansen. Tijdens de road-trip naar Gambia reden we ook door Senegal. Het schijnt dat de merengue zijn oorsprong heeft in West-Africa. Ik hoorde tijdens een wandeling door Saint Louis de muziek van Docteur Nico , van wie ik 40 jaar geleden een CD kocht. Op deze muziek leer ik hoe de gasten hun heupen los kunnen krijgen. Het schijnt dat één van de gasten ons ook de Syrische dabke dans gaan leren.

Foto expositie Museum of Humanity

Bij het ontmoetingsfestival is de expositie van Ruben Timman zeker op zijn plek.

Wij geloven in de schoonheid en waarde van ieder mens, ongeacht afkomst, geslacht, overtuiging, leeftijd, beperking of geaardheid. Ieder mens doet ertoe, is waardevol en in staat de wereld mooier te maken.”

Neem zeker een kijkje op de website van het Museum of Humanity en bekijk de complete expositie in Zaandam aan de Ketelhuis nr 10.

Op de expositie is een prachtig fotoboek van Ruben te koop.

Aanmelden

Tafelmuziek, Bij de Tol, Nieuwe Zandweg 12, Linschoten, vanaf 19.00 uur, toegang gratis. Aanmelden en info info@pinda-saus.nl