11 Augustus 2023. Mijn oma was een njai tijdens de eerste Indische herdenking in Groningen 2023

Zeer vereerd voel ik me dat mijn voorstelling “mijn oma was een njai” onderdeel is van de eerste Indische herdenking in Groningen. Gemeenteraadslid Els van der Weele diende een motie in die werd aangenomen. Haar vader Leo van der Weele heeft ook een Indisch verleden dat in grote lijnen overeenkomt met het verhaal dat wij vertellen. Een fijn, onbezorgd leven, een Jappenkamp, de bersiap, vertrek naar Nederland. Hij schreef er een boek over (15 augustus, impact van een Indische jeugd).

In het Floreshuis wordt ik begeleid door het Combo Tjampoer bestaande uit Benicio en Ghislaine Messercola-Frans, Helga Huisjes, Ilse Knook-Serkei, Jur van Dijk, Micky van Asdonck, Martijn Timmerman en Tony Simon.

Het optreden vindt plaats op vrijdag 11 augustus in het Floreshuis (in de Oost-Indische buurt) aan het Floresplein 19 in Groningen. Om 19.30 is de zaal open, de voorstelling start om 20.00 uur.

Op 15 augustus is de officiële herdenking van de slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van het voormalige Nederlands-Indië. Om 17.30 uur is de herdenking bij het provinciale herdenkingsmonument op het Martinikerkhof.  

Via onderstaande link zijn de (gratis) kaarten te reserveren. Tot dan !!

Floreshuis