Schaatsen

schaatsen0001

 Schaatsen op natuurijs

Als tijdens een strenge winter de sloten en plassen bevroren zijn en het schaatsend deel van Nederland door de prachtige natuur over het ijs zoeft, staan niet-schaatsers vaak met een zekere afgunst toe te kijken. Met deze schaatsworkshop kun je een ongelukkige schaatsjeugd goedmaken of bij kinderen voorkomen.

Ik ben geboren in Oudewater. Dat ligt midden in Het Groene Hart. Wij woonden aan een wetering en in mijn herinnering werd er elk jaar geschaatst. Zelfs ’s avonds konden we het ijs op omdat de buurtvereniging lichtmasten plaatste. Goed leren schaatsen heb nooit geleerd, totdat ik op drieëntwintigjarige leeftijd mijn vrouw tegenkwam.

Anja studeerde in Utrecht en kreeg schaatsles van de schaatsvereniging Soft-ice. Voor het eerst leerde ik de techniek van het schaatsen en na een half uur les van Anja kon ik met mijn handen op mijn rug schaatsen. Hierna ben ik schaatsles gaan volgen op de ijsbaan in Utrecht. Na twee seizoenen les krijgen, veel schaatsboeken lezen en naar anderen kijken, besloot ik zelf les te gaan geven aan kinderen en volwassenen.

Mijn lessen bestaan grotendeels uit coördinatie-oefeningen.  Als dat goed gaat, rijden we een schaatstocht en corrigeer ik de deelnemers tijdens het schaatsen.  Vaak is dit de Twee Provincien Tocht rondom Haastrecht; een goed georganiseerde tocht langs leuke koek en zopie’s, kluunplekken, etc.  Voor aanvang van de workshop controleer ik de schaatsen en slijp ik de ijzers zonodig. De workshop is overigens alleen voor noren, dus niet voor ijshockey- en kunstschaatsen.

Ik heb elf jaar ervaring met lesgeven en ervaar dat de deelnemers (kinderen en volwassenen) na één workshop al zelfverzekerder op de schaats staan als zij een beetje techniek beheersen.

Als er meer dan 6 personen inschrijven voor een workshop schaatsen zal ik  een gratis workshop (1 uur) voor kinderen verzorgen. Kinderen zijn ouder dan 8 jaar en hebben noren of ijshockeyschaatsen.

schaatsles

 

Extra informatie, prijsopgave en beschikbaarheid

Raadpleeg mijn agenda en stuur een mail voor extra informatie en mogelijkheden.