The sixties ; dans – percussie -zang

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

You’re gonna meet some gentle people there

Met de jaren zestig als thema leer ik de deelnemers (opnieuw) kennismaken  met muziek uit die jaren. Als een goede warming-up gaan we dansen op heerlijke Soul-muziek,  gaan we in een drumcircle op diverse trommels  spelen zoals hippies dat deden en nog steeds doen en sluiten de workshop af door een gezamenlijk lied te zingen uit de flower-power tijd. Deze workshop is door de afwisseling, herkenning en improvisatie heel toegankelijk voor groepen van verschillende leeftijden.Inmiddels veel ervaring met deze workshop op basisscholen en het voortgezet onderwijs.

  

Dans

Om in de stemming te komen en tevens als goede warming-up begint deze workshop met eenvoudige moves van bijvoorbeeld The Temptations.  Door de letterlijke tekst uit te beelden ervaren de deelnemers hoe eenvoudig “dansen” kan zijn.

Friesland-Heeg-523Drum-circle

De hippies gebruikten  percussie- instrumenten om te improviseren waarbij een ieder,  ongeacht zijn of haar talent, mee kon spelen. Nadat de basistechnieken zijn bijgebracht gaan we in een drum-circle erop los improviseren met djembé’s, darbuka’s, cowbells, shakers etc.

djembe0001Zang

Als afsluiting zingen we gezamenlijk een herkenbaar lied uit de flower-power tijd (b.v San Francisco van Scott Mckenzie), waarbij ik de groep zal begeleiden op gitaar eventueel aangevuld met een zangeres en percussionist.

 

De sfeer zit er goed in als we gaan zingen
De sfeer zit er goed in als we gaan zingen

 

Extra informatie, prijsopgave en beschikbaarheid

Raadpleeg mijn agenda en stuur een mail voor extra informatie en mogelijkheden.