10-09-2017 Pinda-saus.nl geeft workshop tijdens Goodbye Sunshine

Aanstaande zondag 10 september is pinda-saus.nl aanwezig met 100 drums in de Dierenweide Nieuw-Rotsoord, Briljantlaan 101 in Utrecht.  Van 13.00 tot 16.00 uur zal er afscheid worden genomen van de zomer met muziek-optredens en een percussieworkshop met darbuka’s, cajons, djembé’s, doun-doun en marchingdrums. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de Challenge to the Gambia.

07-10-2017 Pinda-saus.nl naar Gambia

Samen met mijn zoon Tieme vertrek ik met de auto naar Gambia. Samen met 4 andere equipes gaan we het avontuur aan. Doel is om een auto af te leveren in Kololi voor de autohandel. Vanwege mijn eerdere bezoeken aan Gambia nemen wij ook gereedschappen mee voor bevriende fietsenmakers en ziekenhuismaterialen voor stichtingen in Gambia.  Meer informatie is te vinden onder Challenge to the Gambia op deze site en op onze FB-pagina.  Sponsors zijn van harte welkom.

 

 

10-08-2017 Drumband workshop bij bejaarden in Woerden

Ruim 30 bejaarden uit Woerden zaten aan een kop koffie of thee met iets lekkers toen ik aankwam bij Sfeer Groene Hart aan de Cattenbroekerdijk in Woerden.  Men zat lekker rustig af te wachten op hetgeen ging gebeuren.  Zes gasten wilden dat trommelen wel een keer proberen.  Na een korte instructie hoe men de trommelstokken moet vasthouden, speelde ik een eenvoudige mars voor. Al snel speelden zij mij vlekkeloos na. Het bleef nog lang onrustig op de Cattenbroek.

06-07-2017 commerciële opdrachten

Op donderdag 6 juli reisde ik met mijn bus met trommels af naar Weert. Het personeel van het verzorgingstehuis Nedermazehof had goede herinneringen aan mijn eerdere workshop (2008). Net als toen was het weer een gezellige, leerzame sessie, die dit keer eindigde met een poco-poco (line-dance).

Op maandag 17 juli mocht ik ook op herhaling bij het Amerikaanse bedrijf Mentor Graphics, dat op werkbezoek was in Oudewater. In 2013 vermaakten   de deelnemers uit Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Duitsland  zich prima tijdens de percussie-workshop. Ook dit keer was het weer erg warm en mocht de sessie plaatsvinden op het terras van Hotel Abrona.  De aanwezige gasten konden het best waarderen en ik moest de trommelaars danken voor hun mooie optreden.

09-07-2017 Percussie in het park bij Stichting Bretels

De stichting Bretels zet zich in voor jonge gezinnen die één of beide ouders gaan verliezen of hebben verloren.

Op 1 juli organiseerden zij het evenement Bretels Bondgenoten in Haarlem. Een middag met spelletjes, knutselen, djembé spelen en elkaar ontmoeten. Het werd een fijne middag met mooie ontmoetingen.

 

01-07-2017 Nasi rames workshop bij Onderling Sterk in Oudewater

Met commerciële workshops ben ik al enige tijd gestopt, maar voor maatschappelijke sessies maak ik nog graag tijd vrij. Op 1 juli was ik uitgenodigd om weer Indisch te koken met de leden van Onderling Sterk in Oudewater. Zij organiseren regelmatig activiteiten voor mensen met een beperking in Oudewater. Het menu is altijd ondergeschikt, ze vinden alles lekker en er altijd één vegetariër in het gezelschap. Met behulp van 6 vrijwilligers hebben we weer veel plezier gehad tijdens het maken van de nasi koening, ajam boemboe roedjak, atjar ketimoen, seroendeng, saté ajam, pisang goreng, gado-gado, lalab van tomaat en loempia’s. Het nuttigen van de gerechten was ook geen probleem. Complimenten voor de organisatie en de vrijwilligers. Na 3 uurtjes was de keuken weer schoon en heb ik nog samen met Jordy een Indisch liedje gezongen. Boeroeng kakatoea klonk het door de inmiddels verlaten locatie.

23-06-2017 Gebroeders Tjampoer tijdens Kunstschouw 2017 in Noordwelle

Voor bevriende kunstenaar Lolke van der Bij gaf pinda-saus.nl een voorstelling genaamd: Oeleken is ook een kunst – Gebroeders Tjampoer. Samen met mijn broer werden  djembé-sessies  gecombineerd met Indisch koken. Op het prachtige Landgoed Sere in Noordwelle hadden we een mooie middag tussen de bomen en kunstwerken. We sloten af met een Indisch diner met recepten van mijn moeder.

19-06-2017 Dans en percussie tijdens huwelijk van 3 gemeentes

Bij de fusie van 3 gemeentes was een workshop percussie en dans één van de mogelijkheden voor de 200 ambtenaren om elkaar op een informele manier te ontmoeten.  40 Deelnemers maakten hun spieren en gevoel los op Cubaanse muziek en dat beloofde al veel goeds. Bij de percussie workshop ging er na een half uur al een heuse drumband van ambtenaren rond over het terrein, terwijl de anderen zich met darbukas en djembé’s uitleefden. We sloten af met een merengue, waarbij er regelmatig gewisseld werd van partner.

13-05-2017 Djembé’s en darbuka’s bij speeltuin Anansi in Utrecht

Stagiaire Rachid vroeg of ik de door hem georganiseerde activiteitendag wilde afsluiten met een percussie-workshop. De kinderen uit de wijk Kanaleneiland waren de hele middag actief bezig geweest met sport, maar kwamen desondanks hard aangerend naar de ruimte waar mijn djembé’s en darbuka’s klaarstonden. Na een hele korte intro over de djembé’s , darbuka’s en bendirs, moest er maar getrommeld worden. Het eerste kwartiertje lag de nadruk op samenspel.  Toen één van de aanwezige moeders een Marokkaans ritme speelde op de bendir sloeg de workshop om in een feestje.  Na een uur sloten we af met solo’s van de aanwezige kinderen en kreeg ik een heerlijke zelfgemaakte chocoladetaart met muntthee.

Dit was te lezen op facebook:

Activiteitenmiddag was een geslaagde dag! Georganiseerd door Danique en Rachid. Alle moeders bedankt! Vrijwilligers Abdelaziz en Nico bedankt!

 

 

06-05-2017 Doe-het-zelf drumband in Amersfoort

Voor een vriend die zijn 50e verjaardag vierde bracht de doe-het-zelf-drumband een aubade. Nietsvermoedend ging het feestvarken  bij de feestlocatie buiten een sigaretje roken toen daar de drumband met vrienden en vriendinnen aan kwam marcheren.   Iedereen blij !!

27-04-2017 Gastles aan leerlingen ROC Utrecht

Door één van de docentes was ik uitgenodigd om een gastles percussie te verzorgen voor leerlingen omgangskunde op het ROC in Utrecht. Het werd niet alleen percussie, want de stemming zat er al goed in bij de warming-up.  Heupen losmaken op merengue-music: eerst alleen  en daarna met partner. Percussie lukt eigenlijk altijd, West-Afrikaans op de djembé’s, lekkere rock en hip-hop beats op de cajons en snelle Noord-Afrikaanse patronen op de darbuka.

24-03-2017. Talent workshops op OBS De Sterrenboom in Stolwijk

Voor de eerste keer organiseerde de basisschool in Stolwijk workshops waarin de kinderen hun talenten konden ontdekken.  Vier keer konden we buiten op de tribune djembé spelen, percussie met handen en voeten, bewegen op Cubaanse, Zuid-Amerikaanse en meditatieve muziek en kennis maken met 35 klein-percussie-instrumenten.  Tijdens de eerste drie lessen was het wel eens moeilijk voor de jonge deelnemers om bij de les te blijven.  Tijdens de afsluitende les herhaalden we alle onderdelen op het zonnige schoolplein.  Enthousiaste leerlingen van groep 8 hielpen mij (trommelend) met het inladen van de instrumenten.

08-03-2017. Djembé workshop Scouting Montfoort

Een last-minute workshop djembé bij de scouting. Vaders met hun dochters speelden na een warming-up op merengue muziek heerlijk samen op mijn djembé’s. Geen moeilijke ritmes wel veel plezier met elkaar. En dit op vrouwendag.

Dit was te lezen op facebook:

Vanavond was het daddy to do night bij de gidsen. We hebben een djembé workshop gehad van pinda-saus.nl/ Zowel de vaders als de dochters konden even helemaal los gaan.

 

28-01-2017 Indisch koken in het Huis aan de Vecht in Utrecht

In samenwerking met het IFMSA – International Federation of Medical Students Association – mocht ik een kookworkshop verzorgen met Indische bejaarden in Utrecht. Wat een leuke ervaring was dat !! Ik heb zelf ook weer enkele tips meegekregen.

Dit was te lezen op Facebook:

Op zaterdag 28 januari was het zover: de eerste activiteit van Carpe Diem dit studiejaar! Met dank aan Nico van Asdonck van www.p[inda-saus.nl, is er een geslaagde Indische kookworkshop in verzorgingstehuis ‘T Huis aan de Vecht neergezet. Tijdens deze middag hebben vier enthousiaste bewoners heerlijk zitten kokerellen en de lekkerste gerechten op tafel gezet. Na het koken was het tijd om te kletsen en te zingen (onder gitaarbegeleiding van Nico) en natuurlijk om te genieten van het heerlijke eten! Er was een erg gezellige sfeer en we merkten dat de bewoners het leuk vonden om weer even terug te gaan naar hun Indische roots. Al met al een erg geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

27-01-2017 Kook- en mondharminca-workshop bij Sesam XL

Vrijdag 27 januari was ik weer eens bij de jongeren van Sesam Xl in Montfoort.  We hebben Balinese poffertjes gemaakt en deze aangevuld  met verse Mango, granaatappel, ijs en bon-bons van de Truffel uit Woerden.  Het culinaire avondje sloten we af met een mondharminca-workshop.

Dit was te lezen op Facebook:

Gister weer een super gezellige Sesam Xl avond! Nico van Asdonck kwam bij ons op bezoek, succes gegarandeerd! We hebben Balinese poffertjes gemaakt… hmmm een heerlijk toetje! Daarna nog een lesje mondharmonica … wat ging dat goed !